Проверете ги сметките - почнува предвремената исплата на мартовската пензија
Vestiplus.mk
БИЗНИС

Проверете ги сметките – почнува предвремената исплата на мартовската пензија

Се препорачува на деловните банки да обезбедат пензионерите да може да располагаат со мартовските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 28.03.2023 година.

Се препорачува на деловните банки, преку филијалите и експозитурите на банките, да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи, според висината на пензијата и тоа:

за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 28.03.2023 година (вторник); за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата да се изврши на 29.03.2023 година (среда); за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата да се изврши на 30.03.2023 година (четврток) и за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши на 31.03.2023 година (петок).

Можеби ќе ве интересира...

“Ниту по војната нема повторно да зависиме од Русија”

Vesti +

Со просечната плата може да се наточи повеќе гориво отколку со истата плата пред 10 години

В+

Убава вест: Повторно поевтинуваат горивата – познато е за колку

Vesti +

УЈП запечати голем број КАМ маркети со жолти ленти и пломби

В+

Битиќи: Постепено и системски се усогласуваме со институциите на Европската Унија што ќе значи зголемување на конкурентноста на нашата економија

Vesti +

Џефри Пајат ја истакна важноста на интерконекторот ИГБ со кој Балканот добива сигурна порта за диверзифициран гас

Vesti +