За 1 денар поскапуваат бензините, додека дизелот за 2 денари од литар.

Според најновите пресметки новите цени од полноќ на горивата ќе бидат следниве.

Еросупер ќе се продава за 85,50 денари од литар, додека еуросупер 98 за 87,50 денари од литар.

Цената на дизелот ќе биде 76,50 денари за литар.