Денеска (28.05.2023) во временскиот период од 00.00 до 01.30 часот од страна на полициски службеници од криминалистичката полиција при СВР Битола спроведена била акциска контрола и во еден угостителски објект во Битола биле затекнати 4 малолетници после 00.00 часот.

По целосно документирање на случајот ќе биде поднесена прекршочна пријава по чл.21 од ЗППЈРМ.