Кајла Симпсон, втора студентка на Универзитетот во Индијана, уживала на забава кога ненадејно ја прекинала остра болка во стомакот.

Веднаш била пренесена во итната медицинска помош, уверена дека и пукнало слепото црево, пренесува „Најпост“.

Сепак, се испостави дека таа е во активно породување со бебе кое не ни знае да го носи.

– Отидов во болница мислејќи дека имам апендицитис. Врескав, а лекарите беа околу мене. Тогаш почна да излегува главата на бебето – го раскажува своето искуство оваа млада мајка. Таа вели дека имала редовна менструација и дека ослабела 13 килограми во месеците кога денеска ја родила својата едногодишна ќерка.

– Да, сите девет месеци од бременоста имав циклус – рече таа и додаде дека таа и таткото на нејзината ќерка, кој денес се занимава со нејзиното воспитување, не користеле заштита при однос.