Возачот на автомобилот, неговата бремена сопруга и нивното 11-месечно дете застанале на постојка за одмор непосредно пред да заминат од Померсфелден, Германија.

Младо семејство кое возело на автопатот од Горна Баварија до Северна Рајна-Вестфалија во текот на ноќта од сабота до недела, нема наскоро да го заборави тоа возење.

Возачот на автомобилот, неговата бремена сопруга и нивното 11-месечно дете застанале на постојка за одмор непосредно пред да заминат од Померсфелден. Но, за жал, патувањето продолжи без бремената 28-годишна девојка.

Бремената жена сакала да го чека сопругот во автомобилот со своето дете додека тој отишол во тоалет, но потоа и таа спонтано решила да оди во тоалет, пишува списанието Феникс.

Човекот како да не го забележал ова откако се вратил во автомобилот и започнал да вози без својата бремена мила. Веројатно мислела дека е во „погрешен филм“ кога дошла на паркингот и не можела да ги најде автомобилот и семејството. Без јакна и без мобилен телефон, таа се сврте кон луѓето во близина, кои повикаа полиција.

Само по 50 километри, возачот сфатил дека неговата сопруга е сè уште во просторот за одмор, пред тој веднаш да се сврти и да се упати кон неа. Полицијата ја одвела бремената жена кон маж во полициски автомобил.

фото илустрација