Петмина пациенти со Ковид-19 на возраст од 51 до 81 година се хоспитализирани во модуларната болница во Прилеп.

Тоа е половината од 10-те активни случаи во моментов во градот.

Според медиумите хоспитализираните се заразиле на патување и сите се невакцинирани.