Основците од семејства со примања под 50.000 денари, ќе добиваат по 1200 денари месечно следните шест месеци. Средношколците ќе добиваат по 1800 денари / месечно.

15 илјади студенти ќе добијат ваучер за превоз во вредност од 600 до 1200 денари месечно, следните 7 месеци.

По илјада денари ќе добиваат самохраните родители, родители на деца со попреченост, корисници на минимална помош…

Пензионерите во наредните пет месеци ќе добиваат по 3000 денари до 14.000 денари, 2000 денари ќе добиваат пензионерите за оние од 14.000 до 16.000 денари. Пензионерите со примања од 16.000 до 19.000 денари ќе добиваат 1500 денари помош.

Извор: BiznisPRO.com