Ви се случува да се разбудите среде ноќ и не можете повторно да потонете во сон? Погледнете кои три намирници ќе ви помогнат да се вратите на својот природен режим на спиење…

Вакви ситуации се случуваат поради стресот насобран во текот на денот. За среќа, постои многу ефективен лек кој помага во соочувањето со овие проблеми.

Овој препарат можете да го направите и сами, користејќи неколку состојки од вашата кујна.

Потребни ви се 2 лажици хималајска сол, 2 лажици кафеав шеќер и 5 лажици мед. Измешајте ги сите состојки во пластичен сад, додека не добиете изедначена смеса.

Пред спиење една лажица од овој препарат ставете под јазик. Оставете да се растопи и да влезе во крвотокот. Резултатите ќе ве изненадат.

Причината поради која овие намирници се делотворни во борбата против несоница е што се одлични регулатори на хормонот на стрес и помагаат во производство на енергија. Шеќерот на телото му испраќа знак дека нема потреба од ослободување на хормон на стрес, додека солта го контролира адреналинот.