Овие хороскопски знаци се отворени, забавни и дружењето со нив е необична авантура.

Овен
Тие имаат позитивен пристап кон животот и се обидуваат да донесат нешто возбудливо секој ден. Тие се многу страствени, оптимисти за многу прашања и лесно ја пренесуваат таа енергија на други.

Близнаци
Тие имаат авантуристички дух и сакаат да бидат меѓу луѓето. Тие се многу духовити, нивната енергија е заразна, тие се среќни, па затоа се сметаат за душата на која било партија.

Стрелец
Стрелците се сметаат за истражувачи и скитници. Тие сакаат да испробуваат нови работи, да запознаваат луѓе. Тие знаат како да го направат животот интересен и возбудлив, и секој што ќе им се придружи ќе учествува во необични авантури.