Утре на 19 октомври, како и секој работен понеделник, Регулаторната комисија одлучува за нови цени на горивата кои ќе важат целата следна недела.

Цените на ЕУРОСУПЕР-95, ЕУРОСУПЕР-98 и ЕУРОДИЗЕЛ горивата минатиот вторник се зголемија за по половина денар. Соодветно на тоа, еден литар 95-октански бензин сега чини 59.50 денари, еден литар 98-0ктански бензин чини 61.50 денари, а еден литар дизел чини 50.50 денари.

Новите цени кои треба да бидат утврдени утре, ќе важат од вторник.