Според Сеизмолошкиот завод на Србија, земјотресот се случил во Лесковац.

Земјотрес со јачина од 1,9 степени според Рихтеровата скала го погоди Лесковац. Според Сеизмолошкиот завод на Србија, епицентарот бил на длабочина од 8 километри.

Земјотресот се случил во 15 часот и 50 минути.