Мајката издаде предупредување откако на нејзината ќерка (13) мораше да и се отстранат слепото црево и дел од цревата заради видеото кое го копираше на ТикТок.

Фаи Елизабета рече дека нејзината ќерка, ставила магнетни топчести лежишта на двете страни на нејзиниот јазик и образи.

Девојчето потоа започнало да повраќа и се жалело на болки во стомакот, а лекарите подоцна во текот на скенирањето забележале 10 топчести лежишта. Топчињата и се заглавија во цревата и слепото цреов.

Таа била итно пренесена во Детската болница „Алдер Хеј“ во Ливерпул, каде била итно оперирана. Вкупно, медицинските лица отстранија 15 магнетни парчиња од нејзиното тело.

Фаи рече: “Мораа да и отстранат дел од цревата и повторно да ги приклучат. Едниот се заглави во слепото црево, па мораше да се отстрани”.

Сега на нејзината ќерка и остануваат шест инчи лузна од операцијата и таа продолжуваат да се опоравува во болницата.