Институтот за јавно здравје објавиЛ дека во последните 24 часа се регистрирани 393 позитивни на корона вирусот.

Повторно Скопје е со најголем број – 190 позитивни на тестирањата. Во повеќе градови се бележи двоцифрен резултат од тестирањата.

Нема починати лица.

Министерството за здравство се очекува во целост да ги објави статистиките во секој момент.