Актуелниот градоначалник на општина Ѓорче Петров, Александар Наумоски е најпопуларниот политичар во оваа скопска општина, покажува телефонската анкета на М – Проспект.

На прашањето „Кој е најпопуларен политичар во Ѓорче Петров?“ 34,5 % одговориле Александар Наумоски, што е речиси двојно од Владо Мисајловски, кој е втор со рејтинг од 19,5%.

Наумоски има далеку повисок рејтинг и од останатите политичари во Ѓорче Петров, како пратениците Даниела Марковска од СДСМ и Бојан Стојановски од ВМРО-ДПМНЕ.

Анкетата е направена од М-Проспект по телефонски пат во февруари 2021 година, на примерок од 960 полнолетни граѓани на Ѓорче Петров со маргина на грешка од +/- 3%.