Хороскопот „опфаќа“ различни аспекти од нашите животи, но може ли да открие и колку долго ќе живееме? Според истражувањето и статистиката спроведени во американскиот Институт за Астрологија, а базирано на опсежни податоци, Ракот, Девицата и Овенот се покажаа како најдолговечни.

РАК

Се верува дека многу Ракови живеат длабока старост, затоа што сакаат да водат здрав живот, а тие се мотивирани од мислата да живеат што е можно подолго, за да бидат со своите најблиски и да се грижат за нив, бидејќи Раковите се исклучително семејни и грижливи типови на луѓе.

ДЕВИЦА

Девиците се долговечни благодарение на уредниот животен стил и големата грижа за нивното здравје. За многу Девици, правилната исхрана и вежбањето се начин на живот, така што тие не можат да замислат да живеат поинаку. Исто така, Девиците се доста мирни луѓе, а помалку стрес значи подолг живот.

ОВЕН

Од сите знаци во хороскопот, Овенот има најголема страст за живот. Во исто време, тоЈ е исклучително физички и психички силен знак, а неговата импулсивност спречува акумулација на негативна енергија. Тој е хедонист и вечен оптимист. Тој ужива во сè што прави.