На 26.05.2023 во 00.30 часот во Полициската станица Гази Баба, Н.Ѓ.(33) од Скопје пријавил дека на ул.„1632“ бил каснат од куче скитник.

На 25.05.2023 Г.Т.(55) од Кичево во полициска станица пријавил дека на улицата „Методија Стефаноски“ во Кичево бил каснат од куче скитник. Истиот ден, Д.Т.(64) и Д.Т.(31), двајцата од Кичево, пријавиле дека на Градскиот кеј, односно на ул. „Рудничка“, биле каснати од куче скитник.