Vestiplus.mk
КОРОНАВИРУС МАКЕДОНИЈА

Министерството за здравство го објави списокот за теренска вакцинација, петок 16.07.2021

Министерството за здравство објави дека теренската вакцинација утре (петок) 16.07.21 ќе се одвива во следните населени места:

Делчево – Косевица, Костин Дол
Тетово – Доброште, Нераште
Гостивар – Добридол, Неготино, Топлице,Сенакосе,Горјане
Ресен – Грнчари, Подмочани
Штип – Горачино, Лесковица, Пиперово, Брест
Долнени – Бело поле, Новоселани, Заполжани, Вранче, Кутлешево, Средорек
Прилеп – Мариово
Св. Николе – Горобинци
Кратово – Карвак
Виница – Градец, Лески
Демир Хисар – Сладуево, Журче, Прибилци,Ново село
Валандово – Раброво, Калково
Берово – Будинарци
Струга – Франгово
Ростуше – Жировница
Дебар – Брештани (Горенци)
Струмица – Костурино
Неготино – Дуброво, Бистренци
Пробиштип – Злетово
Валандово – Раброво, Калково
Кочани – Чифлик
Кичево – Гарани, Стрелци
Кавадарци – Манастирец
Битола – Братиндол, Ротино, Цапари, Кажани, Доленци, Лера, Рамна, Српци
Охрид – Оздолени,Сошани, Арбиново, Лактиње
Македонски брод –Растеш, Заград, Битово, Рамне
Велес – Стари Град, Врановци, Извор
Крива Паланка – Герман, Пклиште
Куманово – Табановце, Четирце, Карабичане, Сопот, Сушево,Речица, Горно Коњаре, Долно Коњаре, Љубодраг, Ново Село, Умин Дол, Режановце, Слупчане, Оризаре,Липково,Лојане,
Штип – Горачино,Лесковица,Пиперово,Брест
Скопје – Љуботен, Љубанци

Министерството за здравство секојдневно ќе информира преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид 19.
Замолуваме, за поддршка на овој процес.

Можеби ќе ве интересира...

Маричиќ: Карпош не смее да се враќа назад, реализација на проектите мора да продолжи, да го одбереме Најдоброто на 17 октомври!

В+

Младо момче со ибица прегази 40 годишна жена среде Скопје

Vesti +

Филипче:Потребно е вакцинирање со две дози, прележаните со ковид-19 немаат доволно имунитет

В+

МЖСПП: Појаснување за забраната за употреба на пластични кеси

Vesti +

293 санкционирани возачи во Скопје, 117 за брзо возење

Vesti +

СДСМ: Дали Мицкоски ќе признае за спорните набавки на автобуси?

В+