Овен
Мај ви носи нови можности и на полето на работата. Ве очекува добра бизнис зделка и можност за солидна заработка. Можно е и унапредување на работното место.

Скорпија
Ако минатиот месец ви беше тежок на финансиски план, овој месец очекувајте ја пресвртната точка. Ве очекува нов ангажман кој ќе ви отвори нови патишта кон иднината.

Рак
Можете да очекувате добри вести за вашата банкарска сметка. Меѓу 21 и 29 мај очекувајте исплата на пари кои ви доцнат. Очекувајте и добри вести од работното место, каде може да добиете и покачување на платата или бонус.

Вага
Гребете грепки или играјте лотарија. Ова е месец кога може да ви се посреќи во игрите на среќа.