Лав
Лавот исто е огнен знак. Огнените знаци се карактерни, енергични и надмоќни.

Ако некогаш сте запознале надарен актер или актерка, големи се шансите да се родени во знакот Лав.

Овој знак знае да ги забавува другите и да ја стекне нивната наклоност, што се главни причини зошто се толку авторативни. Многу познати личности како што се Мадона, Џастин Тимберлејк и Бил Клинтон се родени во овој доминантен знак.