Верно куче од Турција ги допре срцата на луѓето ширум светот.

Кучето трчало по возилото на итна помош во кое била неговата сопственичка.

Имено, на сопственичката и се слошило и со возило на итна помош била префрлена во болница.

Кога стигнале до болница, кучето ја дочекало сопственичката пред врата. Луѓето на интернет се сложни – овој гест на љубов уште еднаш покажа зошто кучето е најдобар пријател на човекот.