Линковите, меил адресите и броевите од непознати извори можат да нанесат штета. Од Viber јавуваат како да се заштитите.

Што кога на Viber ќе добиете линк, број или меил од непознат број?

За да бидете заштитени од измами, активирајте ја опцијата Spam Check која моментално е овозможена за Android, а наскоро ќе биде и на iOS.

Како да го направите тоа?

За декстоп кликнете More > Settings > Privacy and Security.

За Android кликнете Settings > Privacy > Auto spam check.