Фејсбук статус на аналитичарот Ненад Јовановиќ:

Повторно да потенцирам. До вчера нивниот сојузник беше короната. Труеја се’ живо, а денес им се пожарите. Во недостаток на политика и смисла, па во секоја елементарна непогода и епидемија бараат свој сојузник.

Сериозно жалат што не се запали се’ само како би можеле да и’ се истурат на владата на Заев.

Нема жртви, системот функционира. Штетите ќе се санираат.