Американскиот универзитет на Европа – ФОН Ве информира дека по повод 20 години постоење заедно со 200 најголеми македонски компании инвестира во иднината на новите генерации на студенти, со обезбедување на целосни и делумни 2000 стипендии за студирање во академската 2023-2024 година.

Во рамките на Универзитетот функционираат 42 универзитетски програми, како и 88 сертифицирани обуки, тренизни и курсеви.

Идните студенти може да се одлучат за некои од следниве 5 факултети:
Факултет за правни и политички науки
Факултет за економски науки
Факултет за информатика
Факултет за дизајн и мултимедија и
Факултет за детективи и безбедност
Истовремено информираме дека од денес започнува пријавувањето за РАН УПИС, за ситe кои се заинтересирани да студираат на некои од факултетите на АУЕ – ФОН или да запишат некои од сертифицираните обуки.

Пријавувањето за РАН УПИС ќе се реализира преку апликацијата на веб страницата на АУЕ ФОН, при што по оставањето на личните податоци, пријавените во рок од 48 часа ќе бидат контактирани од страна на нашиот тим.

Аплицирајте за РАН УПИС на следниот линк https://bit.ly/3KUiApD а повеќе информации може да добиете на www.fon.edu.mk.

Повеќе информации за пријавувањето за РАН УПИС за академската 2023/2024 година, може да се добијат на телефонскиот број 070/ 345 – 999.