Во текот на вчерашниот ден беше детектиран и вториот случај на индискиот вид на корона вирусот детектиран во Македонија. И покрај анализите дека тој се шири многу брзо, сепак нема потреба од евентуални рестрикции.

Ова денеска го истакна првиот човек на Министерството за здравство, Венко Филипче на денешната прес конференција.

„Не планираме рестрикции и дополнителни мерки поради случајот на индиски сој во земјава, но будно ја следиме ситуацијата и епидемиолошката состојба“, вели министерот за здравство Филипче.