Министерот за здравство Венко Филипче денеска истакна дека за брзо време ќе се вакцинираат сите пријавени граѓани.

Тој ги повика сите граѓани да се пријават за вакцинација.

Филипче рече дека за брзо време ќе се забрза имунизацијата на населението која беше забавена во изминатиот период.

-Мислам дека до крајот на летото ќе бидат вакцинирани голем број граѓани, рече Филипче, додавајќи дека дотогаш ќе можеме да кажеме дека има колективен имунитет.