Фејсбук статус на Фатмир Битики, вицепремиер:

Ден за одмор од рутината за да поминам квалитетно време со синот Генти во активности на отворено, едно вистинско освежувачко искуство. Прекрасно си поминавме во Андреланскиот парк во Скопје, и посебно се радувам што овој парк реализиран во рамки на проектот за „Локална и регионална конкуретност“ средства на ЕУ и владата на Северна Македониа е полн погодок, бидејќи со неговата понуда, за нашите родители и за нивните најмили создава убави спомени кои ќе траат со години, а Скопје доби една атрактивна дестинација од алтернативниот туризам.

Особено ме радува фактот што 57-те проекти во 10 туристички дестинации низ Северна Македонија реализирани преку оваа програма значително влијаат врз нашиот локален туризам, но и врз целокупната економија на Република Северна Македонија преку зголемување на туристичката понуда, и секако нови работни места.


—–