Vestiplus.mk
БИЗНИС

Државата ќе дели картички со пари и на пензионери со пензии под 15.000 денари, невработени, самохрани родители

Пензионерите со пензии под 15.000 денари, голем дел од пасивните баратели на работа и невработените, самохраните родители, се следната таргетирана група на граѓани кои ќе добијат платежни картички, ова го најави неодамна премиерот Зоран Заев.

Засега нема подетални информации колку ќе изнесува помошта. Но претходно беа доделени картички од по 3.000 денари и ваучери за домашен туризам од по 6.000 денари на илјадници вработени со ниски примања, невработени, средношколци, студенти…

Со четвртиот сет на мерки ќе бидат опфатени најсиромашните , за да се зголеми нивната потрошувачка моќ, но и на компаниите за да даваат плати. Помошта за платите во најпогодените сектори, ќе продолжи и во следниот период.

Четвртиот пакет на финансиска помош поради ковид 19 кризата ќе биде познат многу скоро.

Можеби ќе ве интересира...

Одржана редовна седница на Комитетот за финансиска стабилност

В+

Бислимовски: Ноќната и ефтината тарифа во недела никогаш не биле доведени во прашање

В+

МЖСПП: Појаснување за забраната за употреба на пластични кеси

Vesti +

Проверете ги сметките: УЈП ја почна исплатата на МОЈ ДДВ, до 1800 денари за секој полнолетен граѓанин кој скенирал фискални

В+

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации ќе се отвори во Скопје до крајот на годината

В+

Тренчевска: Владата се грижи во криза: 330 000 пензионери со повисоки пензии

В+