Пожарникарите вчера во 19 часот и 50 минути добиле пријава дека дете било заклучено во автомобил.

За да го извлечат, конечно морале да го скршат стаклото во близина на возачкото седиште и да го извлечат детето.

Интервенцијата на пожарникарите била надгледувана од полицијата и брзата помош, по извлекувањето на детето, истото било предадено на родителите и лекарите од итната помош.

Според неофицијални информации, детето е добро. Едноставно имаше автоматско заклучување на бравата.

Не се работи за напуштање на дете, ниту детето било долго само.