Договорот со Бехтел ќе се разгледува на седница на Комисија која ќе биде затворена за јавноста и на неа ќе присуствуваат само пратениците кои имаат безбедносни сертификати
Vestiplus.mk
+МАКЕДОНИЈАТОП ВЕСТИ

Договорот со Бехтел ќе се разгледува на седница на Комисија која ќе биде затворена за јавноста и на неа ќе присуствуваат само пратениците кои имаат безбедносни сертификати

Денес претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, одржа редовна координација на која, согласно воспоставената пракса во неговите мандати, се покануваат координаторите на пратеничките групи и претставниците на политичките партии претставени во Собранието.

Една од точките на Дневниот ред беше и претставувањето на Договорот за изградба на Коридорот 8 и 10д пред пратениците во Собранието. Со оглед на тоа што Договорот е класифициран, односно само пратениците кои се носители на безбедносен сертификат имаат увид во неговата содржина, Договорот ќе се разгледува на седница на Комисија која ќе биде затворена за јавноста и на неа ќе присуствуваат само пратениците кои имаат безбедносни сертификати.

Ставот на присутните на координацијата е дека, со оглед на тоа што иницијативата е на опозицијата, а опозицијата не присуствува на координација; опозицијата да предложи надлежно тело за разгледување на Договорот до претседателот и да определи датум кога ќе се разгледа Договорот. Веднаш по отворањето на комисиската седница, пратениците ќе се изјаснат за затворање на седницата за јавноста.

Можеби ќе ве интересира...

Премиерот Ковачевски со честитка за Денот на независноста: Обединети во слободата да ги продолжиме перспективите, нека ни е честит и вековит Денот на независноста

Vesti +

Маричиќ: Да составиме Закон за преговори според кој Владата ќе се повлече од преговорите ако се отвори прашањето за идентитетот

Vesti +

263 санкции за брзо возење

Vesti +

Руската агресија е закана за целиот свет, почеток на нова крвава ера

Vesti +

Проф.Трајковски: До 10.септември ќе имаме просечно околу 500 заразени дневно

В+

Аеродром добива ново сообраќајно решение – Почна пробивањето и изградбата на Васко Карангелески

Vesti +