Ако им се верува на астролозите, со влегувањето на Јупитер во нивниот сектор на кариера, Лавовите ќе бидат насочени кон успех во наредниот период.

Доколку имаат планиран проект или треба да состават нова стратегија, им се препорачува да дејствуваат во деновите по младата месечина на 19 мај.

Накратко, Лавови, од овој ден па наваму, вашиот деловен план треба да започне.

Имено, Марс од денеска е во нивниот знак, па во следните седум недели, до 9 јули, ќе имаат дополнителна енергија и нагон за остварување на целите, а следствено и за добар профит. Се препорачува овој период да го искористат најдобро што можат.

Лавот е огнен знак на хороскопот кој се карактеризира со самодоверба, драма и креативност. Луѓето родени во овој знак имаат кралско, гордо однесување кое е невозможно да не се забележи.

Лидерите се раѓаат, способни да постигнат сè што сакаат и да го задржат вниманието на оние околу нив со својот говор. Иако сакаат да бидат најдобри во се, имаат големо срце и се подготвени да им помогнат на драгите луѓе.

Нивните силни страни се креативноста, страста, дарежливоста и топлото срце, додека нивните слабости се ароганцијата, тврдоглавоста, нефлексибилноста, мрзеливоста и претераната гордост.

Кога станува збор за работата, тие се одлични лидери, говорници и мислители и се многу креативни.