Шоуменот Игор Џамбазов се огласи на Инстаграм и реши да ги „расчисти“ недоразбирањата со Бугарија, па во свој стил му врати на Каракачанов.

“Јас сум Македонец кој зборува македонски јазик, а Каракачанов е Македонец кој зборува бугарски јазик” напиша Џамбазов кој не можеше да го премолчи негирањето на Македонскиот јазик и нација од страна на Бугарите.

 

извор: press24