Сите знаеме што сме по хороскоп, но еве што времето од денот кога сме родени открива за нашиот знак.

можеби дури и не знаете што значи знакот на Месечината, но астрологот Кејс Бад открива како тоа влијае на енергијата на карактерот, па луѓето родени во близина на пладне често се многу отворени и имаат силен карактер. Родените во текот на ноќта, за кои сонцето е на дното на астролошката карта се позатворени, често се интроверти и се држат за приватност.

– Ако сонцето е на дното на астролошката карта, личноста ќе биде почувствителна, позатворена – додава таа.

Исто така, ако месечината е на врвот на картата, влијанието на сонцето врз карактерот ќе биде мало, иако ќе продолжи да влијае.

Што значи положбата на Месечината за вашиот знак?
Астрологот забележува дека луѓето кои се родени во текот на ноќта (што значи дека Месечината е на горната половина од астролошката карта), како водич ја имаат Месечината, која ја заменува енергијата што ја добиваме од сонцето.

– И сонцето и месечината се многу важни, нема едно без друго. Како месечината на небото, така и оваа на астролошката карта ја рефлектира светлината на сонцето – додава тој.

Значи, ако сте родени во текот на ноќта и ако некогаш сте забележале дека се чувствувате подобро кога месечината е надвор и ги имате карактеристиките наведени погоре, можеби тоа е причината.

Како што додава, знакот, куќата и аспектите на Месечината во наталната карта стануваат многу важни доколку сакате да живеете за да ги искористите сите ваши потенцијали. Бад додава дека астролошките карти се посебни за секој човек, разликата во тоа дали сте родени во текот на денот или во текот на ноќта може да се користи како општо правило за подобро толкување.