„Во истрагата која е водена од страна на внатрешна контрола и службените белешки од вечерта на инцидентот, две службени лица одбиле да постапат по наредба, односно не сакале да го приведат лицето кое ги нападнало и по истите ќе започне дисциплинска постапка. На снимките од инцидентот е препознаено уште едно лице кое е во друштво на лицето кое доби кривична пријава, а кое е вработено во МВР и истото е пријавено во внатрешна контрола за преземање на понатамошни дејствија,“ рече дополнителниот заменик-министер на МВР во техничката влада, Митко Бојмацалиев во вестите на ТВ21 во врска со инцидентот во скопски локал ноќта помеѓу саботата и неделата.