Денеска (13.03.2024) дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев положи цвеќе на спомен плочата на загинатите припадници на Специјалната антитерористичка единица Тигар, по повод одбележување на 43 години од постоењето на оваа елитна организациска единица при МВР.

Бојмацалиев во оваа прилика на социјалните мрежи напиша: „Сите даваме по нешто, некои дадоа сѐ! Слава им!”