Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев на Фејсбук:

Информациите од терен се битни и затоа секогаш сум на терен, заедно со колегите, или во посета на нивните работни простории.
-На терен со полициските службеници во Неготино и Демир Капија
-Управни служби МТВ
-Посета на Центар за обука Идризово заедно со кадетите
-Средби со раководствата на СВР Куманово, СВР Тетово, СВР Струмица, ОВР Гевгелија, ОВР Дојран, ОСПО и САЕ Тигар, ПС ГП Стар Дојран
-Одбележување на Ден на Одделот за заштита на определени личности и објекти
-Прифатен Центар Винојуг

Заедно, како и досега, ќе спроведеме уште едни фер, слободни и демократски избори.