Vestiplus.mk
МАКЕДОНИЈА

Богданка Кузеска: За македонскиот идентитет и јазик нема да се преговара со никого, нашите идентитетски линии се јасно поставени

Одговор на новинарско прашање, Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ:

“На сите им е јасно дека за македонскиот јазик и македонскиот идентитет не се преговара и не треба да бидат тема на преговори и никогаш не биле. Македонските идентитетски линии на сите граѓани секако и на целата меѓународна јавност им се познати, секојдневно потврдувани, секојдневно повторувани. Она на кое што ние ќе се посветиме во претстојниот период исто како во изминатиот период е на изнаоѓање решение со Бугарија и целосно посветени на интегративниот процес на државата кон ЕУ.”

Можеби ќе ве интересира...

Борис Георгиевски: „Реализиравме преку 200 проекти во Гази Баба, и покрај шест милиони евра долг од минатата власт“

В+

Герасимовски: Нудам конкретни решенија за урбанизмот, хигиената и проблемите со паркирањето

В+

Шекеринска од Лисабон: ги направивме првите чекори кон интензивна одбранбена соработка со Португалија

Vesti +

Лукаревска: СДСМ не е судија и обвинител, државата има независни институции

В+

МОН: Објавен повик за финансирање на истражувачки проекти на научни установи со дејност од висок стратешки и национален интерес

В+

Вкупно 1598 домашни и странски набљудувачи, новинари и преведувачи го следат вториот изборен круг

В+