-Владеењето на правото е наш имератив. Тоа е она за што секојдневно јас и моите колеги се бориме – изјави во интервјуто за Глас на Америка вицепремиерот задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи.

Она што го потенцира вицепремерот е дека кога имате “фатена држава” или “capture state”,  не можете се да постигнете во брзо време и да се вратите на јасните начела на владењето на правото.    

   -Тоа е процес кој што трае и ако денес се оцениме каде сме и каде бевме само пред шест години, можеме да кажеме дека далеку сме подобри. Но дали сме таму што сите заслужуваме да бидеме, тогаш ќе кажам дека сме далеку – влеи Битиќи за Глас на Америка.