Новите MacBook компјутери само што пристигнаа во продавниците и тие веќе предизвикуваат контроверзии.

Моделот од 14 инчи треба да го замени претходниот, но и да донесе голем број подобрувања, од дисплеј до побрз чип. Сепак, една работа останува иста: сепак има 8 GB RAM, и покрај тоа што чини 1.600 долари.

На социјалните мрежи брзо кружеа коментари за тоа како Windows лаптопите во сличен опсег на цени имаат 16GB до 32GB RAM. Меѓутоа, во едно неодамнешно интервју, официјалниот претставник на Apple, Боб Борчерс, рече дека оваа споредба не е фер.

Како што објави MacRumors, на прашањето за оваа споредба, Борчерс рече дека „8 GB на MacBook Pro е веројатно исто како и 16 GB на другите системи, бидејќи Apple едноставно го користи многу поефикасно“.

На неодамнешниот настан на претставување, Apple откри дека новиот чип М3 има динамичко кеширање, за кое тврди дека „драматично ја зголемува ефикасноста на графичкиот процесор, правејќи ги тешките игри и програми полесни за користење“.

The post Apple се брани: „Нашите 8 GB RAM се како туѓи 16“ appeared first on BiznisPRO.

Извор: biznispro.com