Vestiplus.mk
МАКЕДОНИЈА

Апел за oдговорно користење на канализацискиот систем

ЈП Водовод и канализација – Скопје апелира до сите корисници на услугите напретпријатието, односно на канализацискиот систем, во него да не одлагаат отпадниматеријали кои не се подлежни на разложување (како влажни марамици, најлони…),предмети од домаќинствaта и кабаст отпад, со цел заштита на системот, негованормална функционалност и превенција од затнување и излевање на отпаднатавода. „Во текот на мината ноќ, екипите на секторот Канализација, на ул. Индира Ганди, воШуто Оризари, работеа на чистење и одзатнување на главна фекалнаканализациска линија, со дијаметар на цевка 250мм, полна со шут, песок, текстилниматеријали, влажни марамици… За одзатнување на мрежата беа ангажирани двецистерни (под притисок и вакуум) и вакуум пумпа со голема моќност. Апелирамеваквото неодговорно однесување да се запре за доброто на сите корисници, како изаштита на средината во која живееме. Опасноста од ваквото однесување не езакана само за канализацискиот систем, туку е и закана по животната среднина издравјето на луѓето, особено во период на зголемени дневни температури“ –истакнаа од сектор Канализација. Апелираме граѓаните да се однесуваат одговорно кон селекцијата на отпадот, негово рециклирање и правилно одлагање. Апелираме граѓаните за одлагање на кабастиот отпад да се обратат до општинските комунални служби или до ЈП Комунална хигиена.

Можеби ќе ве интересира...

Ужас: Кумановец си ја силувал својата ќерка, снимал и видеата ги објавувал на интернет

В+

58 санкционирани возачи на мотоцикли во Битола, три мотоцикли одземени

Vesti +

Заев на Сител: СДСМ е победник на изборите, заради понудата, програмите и поддршката од граѓаните, очекувам победа во прв круг во 30 општини

Vesti +

СДСМ: Програмите на нашите кандидати за градоначалници го имаат најдоброто – важни и реално остварливи проекти за подобар животен стандард

Vesti +

Средба на Костадиновска-Стојчевска со Кристијан, синот на легендарниот Аки Рахимовски

Vesti +

Претседателот Ковачевски за МИА: Обезбедени се 130 милиони евра за финансиска поддршка за граѓаните и компаниите

В+