Амди Бајрам (64) бил позитивен на опасниот коронавирус, потврди извор, јави Centar.mk.

На починатиот поранешен пратеник посмртно му бил направен тест за коронавирусот.

Пред неполна недела Амди Бајрам организирал огомна свадба за својата внука во Истанбул, на Босфор, каде присуствуваа и повеќе од 200 македонски граѓани.