Поради утврдените бактерии од родот Salmonella spp, Државниот инспекторат на Србија го повлече од промет Постојаниот колбас – Куленова сека произведен од Жумберачки синови д.о.о. од српскиот пазар.

Станува збор за производот Траен колбас – Куленова сека, ЛОТ 26092023СЕКА, произведен на 26.09.2023 година. со назнака за употреба до 26.03.2024 година, се наведува во соопштението.

Известувањето се однесува исклучиво на производот наведен погоре.

Производот не е во согласност со европската регулатива за микробиолошки критериуми за храна, пишуваат српските медиуми.

Извор: BiznisPRO.